top of page

מגוון הפעילויות שאפשר לעשות עם ילדים בבית:

                                למידה משמעותית היא מלידה הנעשת תוך משחק והנאה.  

 

שמח במטבח! 

אפייה:  קודם כל שחררו את נושא הניקיון של המטבח. בסוף היום המטבח יהיה נקי! ועד אז תתנו לעצמכם ליהנות משעות קסומות של ביחד. תתארגנו מראש, תכינו את כל המצרכים הדרושים וצאו לדרך.

ילדים מאוד נהנים ממגע הבצק. מה יותר כייפי מאשר להכין ביחד את הבצק לעוגיות? לרדד יחד את הבצק. ליצור צורות מהבצק. להכניס לתנור לאפייה. לאפשר לריח המתוק והמגרה של העוגיות להתפזר בבית. לתת לבלוטות הרוק להתחיל לפעול. לבדוק שוב ושוב האם כבר מוכן. להמתין בסבלנות ו...כמובן לאכול.

רוצים להכין עוגיות וגם ללמד את הילדים מושגים חדשים?

השתמשו בקורצים בצורות שונות. ניתן למיין את הקורצים לפי נושאים:בעלי חיים, צורות גאומטריות, מספרים ואותיות. כך גם הילדים לומדים תוך כדי העשייה. 

רוצים לחשוף אותם למושגים חדשים? זו ההזדמנות להכיר להם חומרים שונים, להבין את המשמעות של כמויות. בקשו מהילד למלא בדייקנותאת כמות הקמח והסוכר שדרושה לבצק.הנחו אותם כיצד למלא הוראות למען מטרה ראויה של הכנת עוגיות וזכו לשיתוף פעולה מלא!

 

 

 

 

 

 

 

 

!YES YOU CAN - רוצים לשחרר ולתת לילדים תחושה שהם מסוגלים לבד? אפשרו להם להכין מאכלים שאינם דורשים אפיה הכנת כדורי שוקולד, או כדורי גבינה כמו כן עוגות שלא דורשות תנור ניתן לתת לילדים להכין לבד. ותראו איך הילדים מנפחים את החזה בגאווה (ובצדק), ומספרים למי שמוכן לשמוע ולטעום ש"הכנתי לבד!". תחושת הערך העצמי תעלה. הילד יפנים שהוא מסוגל ויהיה מוכן להתנסות בחוויות מאתרות נוספות. 

אפיית עוגות: ילדים מאוד אוהבים עוגות נו מי לא?! אבל אפשר דרך העוגה לחשוף אותם למגוון של טעמיים חדשים... חוץ מעוגת השוקולד הידועה אפשר ואף רצויי לאפות איתם עגות שונות תפוזים, תפוחים,גזר,גבינה. 

 

פרות וירקות: "ילדים צריכים שוקולד וחטיפים זה כיף אי אפשר לקחת להם את כל הכיף" במידה מסויימת זה בהחלט כיף אבל, כל דבר במידה ולא על חשבון אוכל מזין שכולל את אבות המזון. מקומם של הפירות חשוב מאוד בתזונת הילדים. אבל בדרך כלל החטיפים נגישים ומפתים ויותר קל פשוט לקחת ונשנש.

אם הפירות והירקות יהיו נגישים להם בצורה יפה הם יוכלו מכוון שהחטיפים נגשים להם הם אוכלים יותר חטיפים. אמרים לא לשחק אם האוכל ואני אומרת דווקא כן... אם תציעו לילדים להכין סלט פירות עם קורצים מיוחדים לתקוע בשיפוד או להכין גלידה מפירות הם ישמחו יהנו ואף גם יוכלו. אם במקום להציע חטיף אחרי הצהורים תציעו פרי ושוב אני חוזרת למקום של הנגישות תחתכו להם את הפירות בצורה מעניינת כל פעם בחרו מגוון אחר של פירות והניחו על בצלחת במרכז השולחן של הבית במקום זאת שמויעדת לחטיפים תראו איך הם יצאו מהחדרים יפסיקו פעילות יגשו יוכלו. והצלחת תתרוקן.  אותו דבר עם ירקות הציעו להם לעזור לכם בהכנת הסלט יש מתקונים נפלאים באינטרנט וניתן להשתמש וכל ילד בכל גיל לפי יכולותיו יכול לסייע לכם בהכנתו להנות מזה ואף לאכול. 

הילד שלי לא אוכל כלום–סרבני אכילה אני שומעת לא מעט מהורים על התופעה שהילד לא מוכן לנסות מאכלים חדשים. המגוון שהילד אוכל מאוד מצומצם לעיתים אולי מדאיג. ההורים נכנסים לאמביציה לשכנע את הסרבן. אבל הילד מסרב שוב ושוב. אני מציעה, לא לנסות לשכנע, לא להפציר, לא להבטיח שאם רק תנסה תקבל הפתעה. ממש לא! נכון זה קשה, אבל מניסיון שלי משתלם. מה כן? תציעו ל"סרבן" לסייע לכם בהכנת האוכל. תציעו בכיף בלי ציפייה. אל תתאכזבו אם הוא שוב ומסרב. תמשיכו להכין בעצמכם בלי כעס. במהלך הארוחה תציעו לו פעם אחת לנסות. קיבלתם סירוב? הרפו! אל תכנסו למאבקים. השליטה היא של הילד מה הוא מכניס לפה ומה לא. למחרת בארוחה הבאה תשאלו שוב פעם אחת "רוצה לטעום מהפשטידה?", שמשו דוגמה ובחרו לקחת מנה נוספת של סלט. אם ידוע לכם שיש מגוון ירקות שהוא כן אוכל הוסיפו לארוחה. ושוב נושא הנגישות מאוד חשוב. חיתכו את הירקות בצורה מעניינת. תציעו לו לעזור לכם. והניחו על השולחן קערה עם ירקות שהוא אוכל וסלט גדול למשפחה. אל תשאלו אם הוא רוצה לטעום מהסלטה משפחתי כי כבר יש את הירקות שהוא אוכל. שחררו לאט לאט בלי לחץ הוא יטעם בעצמו, כשירצה.

מלבד ההנה של ההכנה והאכילה הבריאה אפשר ללמד אותם זוכרים? - למידה משמעותית, לציין את שמות הפירות, הצבעים, איזה פרי בשל באיזה עונה, איפה הוא גדל? על העץ? באדמה? איזה צורה יש לו? מה המרקם? מהי צורת הקליפה? מה עוד אפשר לעשות עם הפרי או הירק? האם אפשר לסחוט אותו ולעשות ממנו מיץ? אולי לגרד ולהכין פשטידה או להכין עוגה? 

בשול: לבשל יחד יכול להיות חוויה נפלאה אוהבים לבשל? גם הילדים יצטרפו אליכם ואפילו בשמחה. שתפו אותם וכל פעם הכינו משהו אחר לארוחת ערב. שתפו את הילדים בהכנות לקראת הארוחה. החליטו על תבשיל שאתם רוצים להכין. הכינו רשימה של מצרכים. בדקו מה יש בבית, ומה צריך לקנות בסופר. שתפו את הילדים בקניות ובהכנת האוכל. ילדים קטנים יותר יכולים להיות אחראים לסידור השולחן. 

bottom of page